.

|ewww..ade babi ke??|

eyoo guys..skank ni aqu ngah busy ngan final projek aqu..so agak ssh la nk update blog nih..zzz..law de topic menarik tu bleh la kot aqu share2 ngan korang..

pic ni aqu t'nampak kat facebook..nmpak cam mnarik lak..tpi aqu kurang fham laa..korang fkir2 la sndiri ek...cuma bnde ni sume orang kne taw sbb sangat penting bagi golongan yang kuat mkan tu..hehe..



p/s: dahla aqu ske gle ngan cadbury..grrrr

| kaki que nk patah |

aduhh..aqu bru balik dr hotel sunway td..ikut mmbr kje banquet..serious sh*t sakit kaki.bkn xprnh kje .dulu ade la kje kt cafe kt kelab shah alam..tpi dah lme la gak.adushh.dri xde pape nk wat kt rmah..baik aqu ikut mmbr aqu kje kan2...aqu gerak kul 2 ptg smalam ngan mmber aqu.smpai2 kolej byak gak laa mmbr lain ade skali..kre de brape kpale pastu trus gerak g sunway..smpai2 sne lme plak tu tunggu kt tmpat parking..dh la panas..ade la dlam setengah jam cm2..bju smpai je trus tulis nme ngan saiz..walaoweyh..pkai kot putih laa shiall..mcm nk g meeting la plakk.hehe..

pastu kte org g kt hall..tgk2 laa dlam dlu kan..lap gelas bagi mengkilat..haha..time ade annual dinner ape ntah..lpe lak..s'ingat aqu syarikat jual batik kot..maybe laa..huhu..sbelum tu kte g briefing dlu..bg taw la kn cmne nk serve sume bnde..aqu kan first time kje c2..dye leh plak sruh aqu jge satu meja.ma'ai..mampos laa..aqu follow je pe mmber buat kt meja sbelah..nasib baik dpat guest melayu..pastu rmai bdak2..law kne ngan guest cina.ntah pe jadi laa..time aqu asyik lmbat serve je kot..kne serve 9 kali plak tu..lyela bkn taw sgt nk kne watpe je...lagi stu dhla kitchen jaoh..ntah brape kali aqu patah balik kitceh..zzz..tu yg buat nk patah kaki. tu..pastu kasut wat hal lak..tapak leh t'cabut...zzzz..malang2..mmg x t'rase sgt la kje 8 jam..sbb enjoy dgn ade lagu g..hehe..mcm kt club plak..hehe..



tepat kul 12.30 ..kte org pun balik..aqu dah xlarat nk jlan..paskse la jgak kan..mayb sbb dh lme xkje kot..esk2 ok la tu kot..hmm..esk aqu join lagi..kul 2..so kne tdo awal la mlm ni nmpak nye..huhu..ade wedding lak esk..caya laa tgk org cina kawen..haha..ok!..nk tdo da..nanyte..zzzZZZ

| eminem vs iluminati |

nice going bro..aqu support eminem dr dlu g walaupun lirik dye agak kasar..but now kte dapat tahu yang dye sudah tidak berada dalam golongan iluminati..bermula dari kehidupan dye dulu mmg agak sukar..kte bleh tgk dari filem "8 mile"..setahu aqu.setiap video clip nya jarang ada simbol iluminati yang di tunjukan..ada juga yg mengatakan eminem menolak untuk memasukkan unsur iluminati kedalam lirik atau video clip nya seperti mesej atau simbol.

aqu bru je t'fikir nk critakn sal topik ni sbb ble dgr lagu eminem "not afraid"(tidak takut) dalam album trbaru nye "recovery" yang menujukan gambar album dpan nya dye sedang berjalan seorang diri..seakan akan dye mmg sedang mncritakan tentang usaha nya untuk tidak dikelilingi iluminati..tgk je video nih..pape pn..gud job bro..UR THE BEST RAPPER EVER

PART 1


PART 2

| simbah cat kt surau |

ini pe kes laa nk simbah cat ngan botol arak ni..mabok ke??..law dah xnak g smbahyang tu..xyah la wat kcaw..ni smpai nk cemarkn rumah ibadat lak..ish3..kes ni jadi kt Taman Pulau Impian,Sikamat Seremban.....yang xelok nye ni angkara budak2 bawah 18 tahun..ape laa yg dye orang cbe buktikan..ni antara gambar surau  yang kene simbah cat dan botol arak tu..ya allah..arak tu deq oi..dah la b'dosa pi minum arak..ni siap baling kt surau g..apela nak jadi..

skank ni bdak tu smua dah kne tangkap..haa..glamour la ko nanti kn..padan mke.hehe..sorang2 de kesalahan sendiri..ade yg kne pnjara 6 bulan ..denda rm3000..hadiri kursus JKM..hmm..tu bru hukuman dunia..blum akhirat g..

    

nasib baik xde orang nk tuduh2 orang kristian..sebab kes bakar gereja dlu pn dah kecoh sangat..bleh cetuskn prgaduhan ni..tapi xnak la mcm 2..kte hidup dalam satu negara..law asyik gaduh je..ble nk maju negara ni..kte hidup aman damai je ok..

p/s: gi baling cat watpe..tolong cat je la terus surau tu..kan cantik..dapat gak pahala..kan2. XD

| Hip Hop.What bout it?? |

eyy guys..arinie aqu nk share serba sedikit tentang sejarah dan budaya hip hop dari zaman kegemilangan dahulu..maybe ada beberapa info yang salah..law nk taw lebih lanjut..search laa sndiri k.. ^.^

Hip Hop adalah sebuah gerakan kebudayaan yang mula tumbuh sekitar tahun 1970’an yang dikembangkan oleh masyarakat Afro-Amerika dan Latin-Amerika.elemen-elemennya terdiri dari MCing(rapping), Djing, Breakdance,beatboxer dan Graffiti.

Rap merupakan teknik vocal yang berkata-kata dengan cepat dan penyanyi nya di panggil rapper. biasanya ia diiringi dengan DJ ataupun band. rapper merupakan penyanyi biasa yang menyanyi solo seperti xzibit ataupun eminem. ada juga rapper yang menjadi anggota band contohnya mike shinoda dari linkin park. kebanyakan rapper terdiri daripada kulit hitam kerana rapper berasal dari pinggiran bandar antara rapper berkulit putih sean paul dan pitbull. rapper juga sering dipanggil dengan MC(master of ceremony).


seorang disc jockey(dipanggil DJ atau deejay) adalah seseorang yang memilih dan memainkan rakaman suara atau muzik yang dirakam semula sebelumnya.terdapat beberapa teknik yang digunakan Dj contohnya audio mixing, cueing, slip-cueing, phrasing,beat juggling dan scratching.


graffiti merupakan lukisan pada dinding yang menggunkan komposisi warna, garis, bentuk dan volume untuk menulis kata,simbol atau perkataan tertentu. alat yang digunakan pada masa kini contohnya spray.pada masa dahulu, graffiti dibuat dengan sapuan cat menggunakan kapur.


breakdance,breaking,b-boying atau b-girling adalah gaya tarian jalanan yang muncul sebagai salah satu budaya hip hop antara african american dan pemuda dari puerto rico yang dilakukan di bahagian selatan new york city yang brutal pada tahun 1970. secara umumnya, tarian ini diiringi lagu hip hop atau lagu remix. seorang breakdancer,breaker,b-girl atau b-boy adalah orang yang memainkan pergerakan breakdance.


beatbox merupakan salah satu bentuk seni yang memfokuskan diri dalam menghasilkan bunyi,ketukan drum,instrumen muzik mahupun tiruan bunyi-bunyi lain khususnya turntable melalui mulut.pemain beatbox lebih dikenal dengan beatboxer, mampu mendemonstrasikan segala bentuk bunyi bunyian.


Hip hop mula dikenali dari the bronx di kota new york city dan terus berkembang pesat hingga ke seluruh dunia.hip hop mula diperkenalkan ke mata dunia oleh seorang Afro-Amerika iaitu grandmaster flash dan the furious five.pada perkembangan nya, hip hop juga dianggap sebagai bahagian dari seni dan untuk mengekspresikan seni visual muncul lah graffiti sebagai salah satu dari budaya hip hop.


"hip" bermaksud memberitahu atau sekarang dan di akhiri dengan "hep". ada juga yang berpendapat "hip hop" merupakan sebutan lain dari bebop. namun menurut keith "cowboy" wiggins, salah satu anggota grandmaster and the furious five, istillah "hip hop" terlintas di fikiran nya ketika dia sedang bergurau dengan rakannya semasa menjadi tentera dahulu. bunyi "hip hop" merupakan tiruan bunyi hentakan kaki tentera.pada setiap persembahan nya, cowboy sering menyebut perkataan hip hop.lama kelamaan, sebutan itu menjadi ikutan peminat hip hop lain dan terus menjadikannya sebagai nama genre muzik yang dibawanya.

hip hop juga mempunyai zaman kegemilangan nya.contohnya run DMC yang mengeluarkan album "raising hell" pada tahun 1986 dan diakhiri dengan munculnya g-funk pada tahun 1992.zaman kini telah didominasi oleh artis dari east coast yang berpusat di new york city.label def-jam records menjadi salah satu label east coast yang terkenal pada masa itu.


terdapat juga beberapa subgenre hip hop contohnya:
rapcore - run DMC sempat bergabung dengan band hard rock aerosmith dengan lagu"walk this way".selain run DMC, pada tahun 1976, beastie boys juga mengeluarkan lagu rapcore nya "licensed to lll" yang di keluarkan oleh def jam records.

electro - muzik yang sedang naik pada masa kini dan tidak ada yang yang tahu bahawa electro juga merupakan bahagian dari muzik hip hop. 

miami bass - sebahagian dari hip hop yang di popularkan oleh 2 live crew, jjfad, dj magic mike dan dj laz. muzik ini mempunyai irama bass yang kuat dan lirik yang sedikit menyinggung tentang seks dan politik.

hardcore hip hop - pada tahun 1990-an, muzik dari new york dan east coast menjadi muzik yang sangat keras dan gelap, sesuai dengan kehidupan yang terjadi disana. artis dari tahun 80-an akhir seperti EPMD dan eric B serta rakim menjadi salah satu muzik dengan irama yang keras.

nie antara aksesori yang sering digunakan artis hip hop di malaysia mahupun di luar negara:

    

  



antara jenama hip hop yang terkenal:

     

    

| Benjamin Stephen bangga hina ISLAM |

ini kisah seorang insan yang mengutuk islam dengan bangga nya di dlam church.nme nye BENJAMIN STEPHEN..ade yg kate dye wat ceramah ni kt Kuching Sarawak..but xde bukti g yg nie mmg btul2 kt sne..nsib baik de org yg sudi merakam gambar ni..xtaw dye sebar video nie untuk turut sma menghina islam atau untuk menyedarkn kta tentang kewujudan si benjamin celaka ini..



aqu bgi nmpak ckit mke dye tu..agak law korang nmpak kt mne2 ke..taw2 la nk buat ape..zzz..law nk crita kisah nye mmg aqu kne wat esei laa kan..ehehe..pape pn korang usha je video nih..COMPLETE..siap bleh dgr clear suare bapok dye tu..haishh..benci lak tgk mke dye..

PART 1

PART 2

PART 3

p/s: smoga dye sempat insaf sebelum mndapat bala yang sangat dasyat dari NYA..Amin

| hari yunk sama |

seperti biasa lah aqu still dpan lappy je sepanjang hri..bezanya tetibe aqu blur nk watpe ngan lappy nie..nk on9 pn dh serabut nk surf pe plak..tkan cni..tkan sne..asyik bnde sme je yg aqu tgk..hmmm

perut pn dh start nyanyi..so aqu kuar la jap la gne motor borhan(jrd aka superduperbike)hehee....cri pape yg ptt..plan nk g dpan perdana coz ingatkn awal g..nk bli air bandung & burger...skali tgk ..lorhhh..dah kul 12 ke..ptt la gelap je..adushh...dh la ngidam air bandung ni v.v usha la 7E...bli roti sudahh...bkn nk mkan sgt pn..just alas prott...tgh diet la katekn..ehehehe..

ble otw nk blik rmah tu..cuak gak aqu hbs minyak motor nih..sbb dh prnh tolak kot aritu kt dpan ttdi...motor lju sgt la kn..smpai meter pn dh xreti duk diam(kne tgk sendiri.hehe)..so kne usha tangki law nk gne..so aqu g la petronas jap..sunyi sepi je skeliling aqu...dh la gelap...hueeee...pecutt je laa...

smpai di rmah..."assalamualaikum"...bkn ade org pn..hehe..sje je..sbelum de org lain lak yg ckap dri dlam..langkah seribu lak nnti...bla bla bla bla...dpan lappy blik skank..kadang2 best gak life cmni..kadang2 lak cm pe ntah duk sorang2 kt rmah kn..bkn xnk kuar lpak mne2 ke..tp cm mlas je...ekeke..

kemas pe yg ptt jap and then kembali laa ke Sudden Attack que...kabommmmm!!sebab time2 cmni je line trbaik..law x cm hram jee...pastu aqu usha2 imvu..dunia khayalan que..ehehe..


Category: 0 comments

| morning sunshine |

khas untuk sesiape yg bru bgn tdo tu...korang nyanyi la jap..hehe..aqu nk tdo dlu ni..tata ^.^


The other night dear
As I lay sleeping
I dreamed I held you in my arms
When I awoke, dear
I was mistaken
So I hung my head and I cried.

You are my sunshine
My only sunshine
You make me happy
When skies are gray
You'll never know dear
How much I love you
Please don't take my sunshine away

(Chorus)

So let the sun shine in
Face it with a grin
Smilers never loose
And Frowners never win
So let the sun shine in
Face it with a grin
Open up your heart and let the sun shine in

My mommy told me something
That little girls should know
It's all about the devil
And I've learned to hate him so
I know he'll be unhappy
â'Cause I'll never wear a frown
Maybe if we keep on smiling
He'll get tired of hangin' round

(Repeat Chorus x2) 
Category: 0 comments

| pabila kebhusanan melanda |

bhusan bhusan bhusan...tu je laa aqu leh ckap..sume mvie dlam lappy ni aqu dh hbs tgk...game pn aqu dh main byk kali..pe lgi ek..hueee..so nie antara aktiviti yg t'lintas kt kpale aqu..sorry ek video nmpak gelap ckit..maybe webcam aqu xclear sgt kot..huee

p/s :xyah nk kutuk2..ingat senang ke nk bwat..huhh X/



Part 1
(xde pmpuan ek.hehe)


Part 2


Part 3


Part 4


nie la kje aqu dlam bilik..jgn fkir bkan2 lak..adoyaii!!..

| nosepain |

eyoo guys..lme lak aqu xupdate blog nih..dah b'habuk daa..adushh..nie w1max nye psal la nie..bru dua bulan xbyar trus kne potong..ekeke..bru dua bulan belum dua tahun..hueee..arinie aqu bgun lmbat lak coz smalam tdo lmbat gler..main sudden attack punye psal..tgh syok tmbak2 orang..tgk2 je dah kul 7 pg..adushh...mmg trus breakfast laa...td pn aqu bgn kul 12.30..bgn2 je hdung dah t'sumbat..alamak!..nie yg aqu mlas ni..bgn lmbat ckit je trus flu..rse yg hentak je hdung nie kt dinding..grrrr..

then mmber aqu lak call..coz she said she need some1..dye stress sgt ngan problem dye...so aqu pn lyan laa..ciann dye..byk sgt fkir yg bkn2..but pe leh wat kn..lumrah manusia..sume lain2..hope2 dye leh hadapi sume tu..kte just leh tunjuk jlan..but diri sendiri yg tentukan jlan mne yg dye nk lalui...just rmmember..u make one choice and never look back..

skank dah kul 3.30 n aqu msih dpan lappy seperti biase lahh..hari2 buat bnde sme..nk kje pn transport xde...mmg xla aqu nk naik bas..adushh...dah la proposal xsiap lgi..tolong laa sesape yg byk idea tu..bg kt aqu ckit....ni stu bnde pn aqu xstart g..tinggal lgi 26 hri kne hntar...uwaaaa..tamao mak kne tangguh projek nnti..hueeee...

skank aqu mmg lemau gle..nk pegi dapur pn mlas...rse nk ddk dpan lappy je smpai aqu ngantk blik...nk update blog pn aqu xde topik..lalalalala..choww babe XD

p/s : aqu just nk mnyendiri time ni coz aqu tgh skit ati sgt2..hmm..tamao ambk tau sal spe2 dlu...so plss jgn ade sesape yg kcik ati ek.. =)


Category: 0 comments

Malaysian Car

Assalamualaikum sume..lme la plak aqu xupdate blog..coz xde topic kot..hehe..tbe2 arini ni trase free plak nk cter sal malaysian car..bkan nk buruk2 kan tpi untuk b'kongsi maklumat ngan korang..so korang sendiri leh wat pmikiran logik sendiri..sama ada nk pilih kreta murah tpi xselamat or kreta mahal yg jamin keselamatan korang....

Setahu aqu crew top gear ni agak famous laa bab2 kreta ni kan..coz byk company yg sponsor dye org untuk test kreta kluaran dye orang...untuk kepentingan pengguna gak so korang xdela just pandang dri luaran je..nmpak lawa je trus nk bli...xtaw lak slamat or x kan??...jadi dye org ni agak m'bantu jgak laa walaupun sometime dye org kutuk lbih2 kan..hehe >.< ..so anything just tgk episode top gear wif malaysian car =X


Banyak bnde plastik?hmm...agak la kan..tpi tu la..xsume nye btul pe yg dye ckap..salah stu nye, kreta ni sume untuk saiz orang asia..mne leh same kan ngan saiz dye orang ..kan2?..memang xslesa lah law dye orang yg drive kreta malaysia....


Ok law psal nih...aqu xtaw nk ckap pe..hehe...safety first!!...


Memang hancur ar kreta tu..zzzz...yg dye hancurkan body kreta tu aqu fham pe yg dye cb smpaikan..but yg sterusnye..erkk...korang fkir laa ek..haha >.<

So tu je laa yg aqu leh share..nk taw lbih lanjut..korang search la sndiri kt youtube..jgn search bnde lain lak ek..kih3...choww =X

Me And My Musix

Assalamualaikum sume..lemau nye arini..rmah pon sunyi je..mmbr2 xbgn g..arinie aqu just share psal idola aqu eminem + hip hop..aqu start minat ngan lgu dye and knal pe itu hip hop dr darjah 4 g...first rap song yg aqu hafal cleanin' out my closet dr eminem.byk gak laa lgu2 dye yg aqu hafal..aqu t'tarik ngan lgu2 eminem sbab dlam lirik dye byk cter sal life dye, spe2 yg xske dye & whatever yg bleh diluahkan mlalui lirik lagu..


Maybe segelintir xske hip hop nih..well biase laa..manusia de b'beza pndapat dan minat..so just respect hak masing2..korang nk kata kte org nih pkai seluar/ bju besar ke, topi senget ke, "ya a aw"..WHATEVER DUDE!..i love my musix..lagi pun xyah nk show off ngan brang2 hip hop tu but stakat nk tnjuk diri dye hip hop sangat..me either..time dulu tu adela gak aqu t'golong dlam bdak2 bju bsar..haha!..but smakn lme rse "what the hell?"..kne ke aqu pkai cmni..xslesa doe..so aqu rse baik minat hip hop biar dr dalaman je..luaran tu kedua..

Ble dh form 3..aqu mula knal ngan mmbr2 ngan s'kepala..minat pe yg aqu minat..so "whats next?" ..kte org tubuhkan stu group name Fresh Coast..first time aqu prfrm mmg agak goyang laa..cuak kot..org ramai diri dpan2 woo..time tu kte org bwak lagu "yeah" dr usher..then start dr stu kte org mula aktif..aktif laa sgt..haha! v.v ..just perfrm kt parti hip hop mmbr2...lalalala~~~..have fun gle ar..finally skannk aqu 20 thun and study kt shah alam..soo..ssh nk aktif blik cam zaman dulu2 g..but cool je..i'll be back..aqu happy ngan pe yg aqu wat..aqu happy ngan pe yg aqu minat..xpyah laa dengki2 ngan orang ek..coz IT's ALL ABOUT MUSIX..xkre la pe genre pon...just love the musix..okay?!




What about him?..kebanyakan lgu2 dye leh bg semangat ngan aqu..for example cam flow dye, beat dye...almost everything laa..lain dr yg lain..smpai skarang aqu still dgr lgu2 dye especially new song "Not Afraid"...serius best lgu tu..mcm bg power arr ble dgr lgu tu..

Maybe de yg taw lagu ciptaan aqu tu..but seriously aqu pon xpuas ati ngan lgu2 tu..bkan pe..aqu blum dpat cipta lagu ikut ape yg aqu nk..agak ssah laa and kne byk dgr lagu2 orang g..but xpe..wat slow2 dlu ek..do some research & practice..hmmm..

Ok la..dah nk b'buka tu..nk g baazar lak..anyway, thx 4 reading & love the way i like..choww (>.<)

Manusia Set*n !!

Assalamualaikum sume..sume dah b'buke ke??....arinie aqu b'buke kt kolej...school aqu (SISE) de wat program b'buke brsame menti ..xramai sgt la yg pegi..ntah la npe..byk yg xtaw kot...aqu pegi ngan bdak rmah aqu ..azri dan ezad...kenyang laa gak dpat mkan nasi minyak ngan ayam msak merah..pastu bubur & air anggur...yummy!!..

Let me get it staright..tujuan aqu post video nih sbb aqu t'nmpak satu video nih kt facebook..Sumpah aqu geram gle lpas tgk video tuh..rse nk bunoh je manusia tuh...pape pon korang tgk laa sndiri.. (v.v)..bg yang panas baran tuh..pandai2 la control diri tu ek...aqu pon tgh geram nih...grrr..

video

Nie la yg aqu mksudkan manusia setan..mke pon lbih kurang cm setan..nasib bek bkan kt malaysia..law tidak..huisshhh....pe la msalah dye ek??pe kucing tu dah wat kt dye..kucing tu kecik je kot...bkan nye leh mkan dye ...dah laa aqu ske kuching (v.v)...mmg pnas gle laa ble aqu tgk video tuu..

Law xsilap aqu..bnde2 cmni sll b'laku kt jepun..mksud aqu yg kes seksa binatang..setahu aqu laa..bangsat gle laa de manusia cmni..xde belas kasihan lansung..kucing bkan nye binatang yg ganas..biar je laa..bkan kcaw hidup kau pon...

Bagi sesiape yg t'fikir nk wat cmni gak..baik jangan!!..sayangi lah binatang..patut nye polis leh wat undang2 baru law ade individu yang menyeksa binatang..hukum sebat 50 kali..baru ko taw cmne rse nye kne seksa...adushhh..dah la..sbelum yg nk maki hamun g sal bnde nih... 

Gambar kt bawah ni untuk tantapan korang...Cute kan??so fikir laaa sndiri ekk..chowww x)









Category: 3 comments

My Befday wif Erfan & Danial

Assamualaikum sume..arinie aqu update blog awal sbb nk kne tdo awal..esok de klas laa..zzz (v.v) ...so aktiviti arini td aqu b'buka kt luar ngan anak buah aqu and parents dye orang..Erfan & Danial..mcm biase la lyan je prangai dye orang..si danial xabs2 nk mainan dye..itu ini dye nak..hehe..biase la bdak2..yg abg dye lak (erfan) bru first time puase penuh arnie..nmpk mke pon cam seksa je..tp bgus laa tu..bdak2 nk blajar b'puase kan..hri prtama n kedua pon dye just puase stengah hari je..so ok laa tu kan..hehe..


Destinasi kte orang arini kt Mydin Mall..lpe lak aqu kt ner..haha..xprnah pgi lgi tmpat tula (v.v) ..mse nk b'buka lme g..so kte jlan2 la dlu..tp tu laa, xbyk sgt bnde best kt stu..mainan bdak2 byk laa.adushh..

  
                                     Erfan Fitrian                                                             Eqbal Danial

Muke2 bangga ble dah dpat mainan..haha..law x beli..abeh laa mengamok satu mall...lagi si danial tu..hehe..lpas dah dpat pe yg dye orang nak..lalu plak kt favourite play spot dye orang..adoyai..sume bnde dye nk naik ...tp ske laa tgk dye org happy adeq bradeq  (^.^) ....


Dah ckup ngan karenah dye orang..next trus g food court untuk b'buka..time tu awal g kot..thats y laa xramai orang..hmmm...tgk kiri kanan..erkk..nk mkan ape ek..mcm x mnarik je..aqu rse kt baazar lgi best..roti john la t'baik..haha..last2 aqu p'kena laa nsik cmpur..ok la 2 kan..dan mcam biase laa air feberet aqu..bandung cincau..yummy!!


Stengah jam lagi nk b'buka..ambik kau..trus penuh food court tu..haha!..kelam kabut cri tmpat duduk..kat luar lagi laa..siap ade baazar..tp kecik jelaa..siap bleh lelong g ble dah nk b'buka..hmmm..

Lpas b'buka, kte orang blik ler..perut tgah kenyang..hati pon bnyak senang..sbelum g kt kreta tu..ambik kesempatan laa bdak2 nih b'gambar ngan Mr.Yellow hehehe..Comeyh2 je bdak nie...haha!ok..dah2..Selamat Berpuasa~~~ 

Category: 1 comments

Ulang Tahun Que

Wakaka!!tinggal lagi 1 jam..umur qu sudah 20 =p ..yehaa~~sje je nk post awal..walaupun xdpt nk celebrate befday cm dulu..ada cake ler..tiup lilin ler..siap ade badut skali..haha!..tp setiap hari jadi amat b'makna..just beza nye ade someone istimewa di sisi or xde >.< ...xpe2..cool babeyh..umur sentiasa meningkat dan masalah semakin b'tambah..pandai2 la bwak b'sabar ye nak..haha!..kebetulan ade dua mmber aqu dkat2 je befday ngan aqu..Hani & Shaq..cool~~..masing2 ade cre sendiri nk celebrate..dengan wish je bg aqu ckup kot..xkesah la nk baling2 telor ke tepung (tgk2 blakang)...huishh..jgn kne btul2 sudeyh..xlarat aqu nk lari jaoh2..hehee...so "Happy Birthday To Me" =p...hope after this my life better than before...choww!!


Xde kne m'ngena ngan freemason ek..haha! =p

Kepada Shaq & Hani..."Happy Birthday" to u too  (。◕‿◕。)
Category: 3 comments

Yummy~~

Assalamualaikum sume..hmm..sedap nye dh b'buka..rse senyap je rmah nie coz sume blik rmah sndiri..biase la hujung minggu kan..mesti nk b'buka ngan family..huhu..ade 3 orang je kt umah skank..brader mael, shaq & wan monolog..abeyh g kje..ntah la kt ner..arinie aqu b'buka maggie goreng & air bandung..yummy..ckup laa tu..xlarat nk mkan byk2...nnti mlm ckit smbung la..hehe





Aqu xkuar g baazar pon..mmber yg tlg blikan..rse malas lak nk kuar..lemau..hahaha!! (v.v)..arinie xtaw nk wat...men Sudden Attack tu semestinye..but lpas tu .......hmmm..tgk laa..pe yg best..tgk movie ke..lalalala~~~dah 3 b'lalu..so lagi 27 hari..amacam..xsabar nk b'raya ke?? =p
Category: 0 comments

Happy Birthday Mommy!!

Assalamualaikum sume...dah sahur lom?hehehe.xtdo lagi nih dr smalam...aqu bru je lpas sahur..td aqu mkan nasi goreng cina & teh o ais..seperti biasa lah..mata tgh barai.xtaw nk order ape..so order la pape yg t'lintas..hehe.kenyang la plak..adushh..anyway, hari ni birthday my mom..walaupun xdpt nk celebrate ngan dye kt sne(sarawak)....aqu wish "Happy Birthday Mum"..I Will Always Love You Now & Forever..Thanx For Being there For Me..Take Care (。◕‿◕。)




Rse sedih lak ble nk tulis sume nih T.T huhu..xpe2..xlame g aqu blik =p yehaaa!
Category: 0 comments

~Malaikat turun ke Ka'bah??~

Assalamualaikum semua..ni kre post kedua aqu smenjak menceburi bidang blogger nih (cehh >.<).  skank nih aqu tgh tunggu nk b'buka puasa.adushh, lgi 1 jam stengah g (v.v) . sambil tu aqu usha2 la mukabuku (facebook). klik punye klik t'jmpe lak ade org post video nih. nmpak cam mnarik je sbb video tu psal malaikat turun ke ka'bah. cerita sebenar nye aqu xtaw laa tapi aqu ssh ckit la nk caye something tu law melaui video. yela kan sbb skank ni teknologi dah maju. sume bnde leh edit baik pnye.


Yang aqu plek sgt, npe orang yg record video tu cam taw2 bnde tu(malaikat) terbang ke mne.xnampak cam dirakam secara xsengaje je. tpi tu lah believe it or not, aqu tgk gak.if Allah S.W.T says "Qun F`ahyaa Qun"..annything can happen....

Perhatikan atas Ka'bah tu...Itu ke Malaikat??? 

Korang  rse cmne?...by the way..aqu nk share stu lagi video yg mmg sweet lah aqu rse.video ni psal kasih sayang seseorang insan..xkira la sahabat ke, family, couple or even kt binatang skali pon.perasaan sayang tu pasti ade sbb ia nya sifat semula jadi manusia.hidup xb'mkne tanpa kasih sayang dr seseorang atau kepada seseorang. jadi jgn sia2 kan kasih sayang dari seseorang itu dengan mencari yang lebih baik. so renung2 kan lah....  
(。◕‿◕。)

video


p/s : Sorry ek law post aqu ringkas je..biase la bdak bru nk belajar.hehehe!.. xreti nk cerita panjang2 =p

Category: 0 comments

| masih lagi blur (v.v) |

Arinie aku bru start wat blog. Adushh (v.v) serabut gak la otak nih. So aku kne explore byk bnde psal blog nih. Sambil tu edit2 blog nih, layan je la lagu2 lme mcm








Lagu2 favourite aku mse kcik dlu.haha!..Dulu siap beli cd dye org g.Contohnye Backstreetboys, Westlife, Boyzone, N'sync dan The Moffats.Layan!!
Pastu aku jumpe bnde klakar kt fB..ntah mne dye dpt gmbar nih... =p

Category: 1 comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts